Ted van Leeuwen gaat NEC eind oktober verlaten. De technisch directeur heeft er zelf voor gekozen om na anderhalf jaar dienstverband op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Van Leeuwen (69) zoekt, mede vanwege zijn leeftijd, een club waarbij het simpel gezegd minder goed draait. “Er gaat weinig attractie uit van het op de winkel passen”, aldus Van Leeuwen op de clubwebsite.

“NEC is niet meer te vergelijken met de club van anderhalf jaar geleden”, begint hij zijn afscheidsverhaal. “Met de hulp van iedereen is er veel ten goede gekeerd. Niet alleen is NEC gepromoveerd, maar de hele organisatie is op Eredivisieniveau gebracht. Qua faciliteiten en qua denken. Deze resultaten zijn de consequenties van faciliteren. Dat is het fundament van alles. Nieuwe kleedkamers, nieuwe gym, met de tong bijgelikte velden. Daarmee is er elan in de club gekomen, een nieuw geloof, een positieve dynamiek. Na jaren in de duisternis te hebben doorgebracht, schijnt weer een mooi licht op de club. Iedereen is enthousiast: NEC doet er weer toe”, heeft Van Leeuwen hoe dan ook veel betekend voor de club.

“Alle gestelde doelen zijn bereikt. En sneller dan verwacht. Voor wie zo lang in het vak zit als ik, gaat er weinig attractie uit van het op de winkel passen. Op mijn leeftijd tikt de tijd nu eenmaal wat sneller. De club is klaar voor de derde fase van het project: bevestigen en uitbouwen. En zo de stap te maken naar een vaste plaats in de subtop van de Nederlandse Eredivisie. Dat is een realistische doelstelling.”

Lees ook: NEC en Van Leeuwen na anderhalf jaar uit elkaar

Foto: Rob Koppers