Ted van Leeuwen heeft deze week met ‘veel plezier’ het contract van zijn hoofdtrainer Rogier Meijer met een jaar verlengd tot medio 2023. De technisch directeur legt op de clubwebsite kort uit waarom hij zo graag verder wilde met Meijer, maar verklaart niet waarom er opnieuw is gekozen voor wederom slechts één seizoen.

“Rogier heeft NEC naar de Eredivisie gebracht en zich uitstekend gemanifesteerd in een jaar waarin we met veel tegenslagen te maken kregen. Voor de continuïteit is het belangrijk dat we als club de volgende stap gaan zetten met een trainer die al jaren aan de club verbonden is. Rogier heeft het leggen van het fundament meegemaakt en daarin actief bijgedragen. Een voetbalseizoen is ieder jaar weer een nieuw project. We hebben er veel vertrouwen in dat hij ook voor de tweede fase van het project de juiste man op de juiste plaats is”, aldus Van Leeuwen.

“Het was op verzoek van beide partijen dat de lengte van het nieuwe contract één jaar is. Het kan altijd weer worden verlengd, maar dit ligt in de toekomst. In het heden concentreren we ons op het succesvol afmaken van deze competitie, waarbij het behoud van het Eredivisieschap het vertrekpunt was en nog altijd ons hoofddoel is”, sluit Van Leeuwen af. 

“Weet wat ik hier heb”

Trainer Rogier Meijer reageerde ook ’trots’ op zijn verlengde verbintenis in Nijmegen. De 40-jarige Achterhoeker begint binnenkort alweer aan zijn vierde seizoen in Nijmegen. “Zoals ik al meerdere malen heb aangegeven heb ik altijd een goed gevoel gehad bij NEC en weet ik wat ik hier heb. De komende weken en maanden gaan we verder bouwen aan de selectie, met als doel een stabiele Eredivisieclub te worden en te blijven. Allereerst door ons dit seizoen te handhaven en indien mogelijk verder naar boven te kijken. Ik wil graag onderdeel zijn van dat project”, aldus de trainer. 

Foto’s: Rob Koppers