Magnuss Mattsson is maandagmiddag officieel gepresenteerd als speler van NEC. De 22-jarige Deen heeft een contract getekend voor drie seizoenen met de optie voor een extra seizoen. Op de clubwebsite reageren Ted van Leeuwen en Mattsson op de transfer.

“In de O17 viel Magnus me al op bij Silkeborg, dat overigens een uitstekende opleiding heeft”, aldus Van Leeuwen. “Ook Kasper Dolberg komt er vandaan. Magnus is een elegante speler die als aanvallende middenvelder en op beide vleugels uit de voeten kan. Hij scoort makkelijk en was in hoge mate verantwoordelijk voor de promotie van Silkeborg IF naar de Superliga.”

Het binnenhalen van Mattsson was niet eenvoudig. “Magnus is een voormalig jeugdinternational en heeft met zijn doelpuntenproductie bij Silkeborg de interesse van veel clubs aangewakkerd. We zijn heel verheugd dat hij voor NEC heeft gekozen, want er was veel belangstelling voor hem. Met zijn aanstekelijke manier van voetballen zal hij zeker in de smaak vallen van onze supporters, die van attractief voetbal houden.”

Mattsson zelf is ook verheugd met zijn komst naar Nijmegen. “Ik ben blij dat ik bij NEC heb getekend. Het is voor mij de juiste stap in mijn carrière. De ambitie van de club die tijdens de gesprekken naar voren kwam was uiteindelijk doorslaggevend. Er staan veel jonge talenten onder contract en er zijn al meerdere ervaren krachten aangetrokken. Dat is een goede en belangrijke combinatie. Bij NEC zal ik groeien als voetballer en als mens. Ik kijk er ernaar uit om te voetballen voor de club.”

Bekijk hier alle goals van Mattsson afgelopen seizoen op het tweede niveau van Denemarken.

Foto: Orange Pictures