Ted van Leeuwen is per direct begonnen als Technisch Directeur van NEC. Daarmee komt er een einde aan een zoektocht van ruim twee jaar naar de juiste man voor deze plek. Vanuit het technisch hart van de club zijn een aantal reacties opgetekend.

De eisen hiervoor waren hoog, laat Leen Looijen weten op de officiële site: “Onze lat lag hoog, het profiel was uitgebreid. Dus heeft het lang geduurd, want we wilden iemand die 100% paste bij onze visie, ons beleid en iemand die ons technisch verder kan brengen. Iemand met een rijke ervaring en iemand die weet wat erbij komt kijken om te promoveren. Ted zijn ervaring als technisch directeur en zijn uitgebreide netwerk, naast zijn visie op voetbal en een voetbalorganisatie in de top, waren een pré.”, aldus de commissaris belast met technische zaken én voormalig TD van de club.

Ook Van Leeuwen zelf liet weten zin te hebben in een nieuwe uitdaging. Hij was zelfs tijdenlang nauw betrokken bij de club als journalist van Voetbal International: “Ik ken de stad, de cultuur en de club. Ik heb NEC de laatste jaren van afstand bekeken en ik heb vertrouwen in het verhaal van de RvC en directie met betrekking tot de visie naar de toekomst toe. Met mijn kennis en ervaring wil ik NEC meehelpen de stap naar de Eredivisie te zetten. Daarnaast wil ik meehelpen het fundament dat er ligt in de academie, scouting en het eerste elftal verder uit te bouwen en met mijn kennis van de laatste jaren met de mensen die er zijn stappen omhoog te maken. Ik kijk er naar uit te starten in Nijmegen.”