Wilfried Bony en Ted van Leeuwen besloten woensdagavond de vicieuze cirkel te sluiten. Van Leeuwen reageert voor het eerst op de komst van de spits. “Ik merkte dat Wilfried geen vrede had met zijn afscheid als voetballer. Hij is nog altijd uiterst gemotiveerd en erop gebrand zijn carrière op een goede manier af te sluiten.”

De zoektocht naar een vervanger van de langdurig geblesseerd geraakte spits Pedro Ruiz leidde NEC aanvankelijk naar meer obstakels dan oplossingen. “Het vinden van een balvaste spits is altijd lastig, in de winter al helemaal. Daarnaast merkten we dat anno 2022 veel clubs huiverig zijn om spelers af te staan”, legt technisch directeur Ted van Leeuwen uit tegenover de clubwebsite van NEC.

“Wilfried past uiteraard in dat profiel, maar was gestopt met voetbal. Hij woont in Wales en hield zich fit door in zijn woonplaats bij de lokale profclub Newport County te trainen, dat actief is in de League Two. Hij had, op zijn 33e, het gevoel gekregen het voetbal te missen. Het was een onafgemaakte zaak en hij wilde het liefst terug naar het land waar hij met veel plezier gespeeld en geleefd heeft, Nederland.”

“Bony is een man van zijn woord. We hebben ingecalculeerd dat Wilfried een aanzienlijke trainingsachterstand heeft. Dat is weg te werken. Voor iemand die al zo lang uit de roulatie is, vind ik hem nog opmerkelijk fit. Hij wil het liefst nog anderhalf jaar voetballen en dan zijn indrukwekkende loopbaan eervol eindigen. In de komende maanden gaan we zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. Voor nu en het jaar daarop”, zo sluit Van Leeuwen af.

Foto: Orange Pictures