Ted van Leeuwen ziet NEC helemaal opleven. Het Goffertstadion is nog voordat de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint volledig uitverkocht en met de terugkeer van middenvelder Lasse Schöne slaat de technisch directeur zijn eerste grote slag in Nijmeegse dienst. Tegenover Voetbal International reageert de technisch directeur op het aantrekken van de Deen.

“Uitleggen waarom we Lasse Schöne hebben aangetrokken is hetzelfde als een goede grap uitleggen”, vertelt Van Leeuwen zoals hij dat goed kan. “Een no-brainer als voetballer. En ook als mens. Hij kan op meerdere posities uit de voeten, maar zal bij ons op het middenveld een hele belangrijke rol gaan innemen. Het voetbal van achteruit zal vanuit het middenveld bij hem beginnen. Hij is topfit en nog altijd zo goed en ambitieus. Een super gozer en een super speler, met ook nog eens een verleden bij deze club.”

“Maar door het Eredivisieschap zijn we nog aantrekkelijker geworden.”

Van Leeuwen vindt het prachtig om te zien dat de seizoenkaarten afgelopen weken de toonbank over vlogen. Sinds maandagmiddag is er geen enkele meer te verkrijgen. “We zijn druk bezig met de selectie en op papier hebben we wel helemaal in ons hoofd hoe het eruit moet gaan zien. Dat hadden we ook als we niet waren gepromoveerd, maar door het Eredivisieschap zijn we nog aantrekkelijker geworden. We hebben om door te groeien en komend seizoen lijfsbehoud veilig te stellen een sterke ploeg nodig, zowel voetballend als qua teamgeest. Daar past iemand als Schöne dan perfect bij”, besluit Van Leeuwen.

Foto: Orange Pictures