Technisch directeur Ted van Leeuwen reageert twee weken na de contractverlenging van Rogier Meijer voor het eerst op de keuze om verder te gaan met de hoofdtrainer. Het nieuws werd destijds bescheiden gebracht en dat leek Van Leeuwen niet meer dan logisch. “Ik zag de nieuwswaarde er niet zo van in. Het is toch normaal dat je doorgaat met een trainer die het goed doet?”, aldus Van Leeuwen tegenover ForzaNEC.nl. 

“De optie in het contract van Rogier (Meijer, red.) zou automatisch gelicht worden bij het halen van de play-offs.” Van Leeuwen gaat er gemakshalve even vanuit dat die wel gehaald worden. “Maar los daarvan, vind ik Rogier een hele interessante trainer. Hij is jong, staat open voor allerlei dingen. Ik denk dat het wel een talent is. En dat is meteen het enige nadeel dat ik in hem zie: de onervarenheid. Daarom is Ron de Groot een hele mooie aanvulling in de staf. Die man barst juist van de ervaring.”

Van Leeuwen ziet de selectie die de trainer tot zijn beschikking heeft nu twee maanden in actie. “Ik kijk sowieso niets terug. Daar heb ik niets aan. Het gaat alleen maar om het hier en het nu.” Van Leeuwen zag zijn club succes hebben met een reeks overwinningen, maar inmiddels in een behoorlijke vormdip verkeren. “Als je kijkt wat de mogelijkheden zijn met zijn selectie, haalt hij het maximale eruit.”

Toch zijn supporters minder overtuigd over de kwaliteiten van Meijer. “Het is veel te makkelijk de trainer overal de schuld van te geven. Ik zie dat de absolute focus soms ontbreekt bij de spelers. Tegen het einde van een seizoen gaan er meerdere dingen spelen, zoals transfers, waarbij die focus kan worden aangetast. En er is gewoon corona. Dat heeft een enorme invloed op het voetbal.”

In de tijd dat Van Leeuwen zonder club thuis kwam te zitten, heeft hij een kleine studie gedaan naar de effecten van het corona-virus op het voetbal. “Je ziet heel veel reeksen. Clubs winnen zomaar tien wedstrijden op rij. En zomaar buigt het af, en voor je het weet ben je zeven wedstrijden verder zonder overwinning. Normaal was dat desastreus, nu speelt het bij iedereen. Van Liverpool tot Helmond”, aldus Van Leeuwen. 

Binnenkort verschijnt er een uitgebreid interview met technisch directeur Ted van Leeuwen op ForzaNEC.nl.