Jellert van Landschoot begon zaterdag in de laatste wedstrijd van de voorbereiding aanvallender dan hij gewend is en dat ging hem niet slecht af. Na afloop sprak ForzaNEC.nl met de Belg.

”We hebben een paar kansen gecreëerd. De eerste helft verliep op zich niet slecht, we gaven we niet zoveel weg. Een keer staan we te slapen en dan weet je tegen zo’n tegenstander, die maken het gelijk af en dan kom je al in de achtervolging. Maar ik vind het wel een goede manier hoe we de tweede helft gereageerd hebben, bleven spelen en kansen creëerden. En zo zie je, volgens mij hadden we sowieso een penalty moeten krijgen en dan kun je gewoon op gelijke hoogte komen.”

Er leken op twee momenten sprake te zijn van een penalty voor NEC. Maar scheidsrechter Ruperti wuifde deze beide weg. ”Daar moet je nu niet zoveel mee bezig zijn. We moeten gewoon les trekken uit de kansen die we weggegeven hebben. In het spel nog een aantal dingen verbeteren, maar ook de positieve dingen onthouden en dit meenemen naar vrijdag toe”.

Volgende week vrijdag begint voor NEC de competitie in eigen huis tegen FC Eindhoven. ”De voorbereiding heeft lang genoeg geduurd. Ik denk ook dat fysiek iedereen klaar is en dan moeten we vrijdag in eigen huis direct 100% er tegenaan gaan. We weten dat het niet gemakkelijk zal worden tegen Eindhoven, die komen hier en hebben eigenlijk niet veel te verliezen. Wij zijn de favoriet en dat moeten we gelijk laten zien en direct er tegenop”.

Van Landschoot kwam in het seizoen 2017/18 op huurbasis uit voor FC Eindhoven, hem wacht meteen een ontmoeting met zijn oude werkgever. ”Dat is leuk, ik heb een mooi jaar gehad daar. Nu ben ik bij NEC en geef 100% voor deze club en dan speelt het verleden niet zoveel een rol. Ik weet hoe het daar leeft, zij hebben niet zoveel te verliezen. Zij komen naar hier en willen gewoon zoveel mogelijk punten afsnoepen van ons en het is aan ons de zaak om gewoon hier de wedstrijd direct in handen te nemen en te zorgen voor de drie punten. Met minder mogen we niet tevreden zijn”.

Tegen Osasuna speelde Van Landschoot in een meer aanvallende rol dan normaal gesproken. ”Deze week op de training moest ik daar staan. We hebben er een beetje getraind en ik heb goede dingen laten zien. De coach wilde me daar even zien. Ik denk dat daar nog stappen kan zetten, maar het was niet verkeerd. En goed, als ze me nou linkshalf of aanvallender zetten, het maakt mij niet uit. Ik geef mij gewoon volledig voor het team. Ik ben blij dat ik kan spelen en dan moet ik zorgen dat ik belangrijk ben."

Foto: Rob Koppers