Dolblij liep Jellert van Landschoot vrijdag van het veld na afloop van FC Eindhoven – NEC. De Belgische middenvelder stond weer in de basis en leverde een goal en een assist in de met 1-4 gewonnen wedstrijd. Van Landschoot straalde en ontving felicitaties van oude bekenden.

"Het is altijd leuk om bij mijn oude club met 1-4 te winnen", sprak Van Landschoot tegen ForzaNEC. Hij speelde in het seizoen 2017/18 nog bij Eindhoven. "Het was overtuigend, dat geeft een goed gevoel. Als je de hele wedstrijd bekijkt waren we de betere ploeg. We hebben goede kansen gecreëerd. We moeten positief zijn, na een moeilijke periode met weinig punten doet dit me deugt, zo vlak voor de winterstop."

Van Landschoot juichte na zijn treffer eerst niet, om vervolgens toch een vuist in de lucht te steken. "Een beetje wel. Ik speel nu voor NEC, maar ik heb hier een mooi jaar gehad, mijn eerste seizoen als basisspeler. Ik heb hier een leuke tijd gehad en ik heb respect voor deze club. Het publiek droeg me op handen, dat was leuk. Nu richt ik me echter vol op NEC."

De zege van NEC was broodnodig na vier duels zonder zege. "Het moest ook echt. Deze week zaten we bij elkaar en zeiden we al dat we echt moesten winnen. We kunnen het ons niet veroorloven om zo veel punten te laten liggen. Toch denk ik dat we nu niet euforisch moeten zijn, zoals we na de laatste weken niet te negatief waren na slechte wedstrijden. We gaan de winterstop in en dan kijken we wat er nog beter kan, want er zijn nog genoeg verbeterpunten."

Van Landschoot viel vorige week al in nadat Tom Overtoom, aan wie hij zijn plek juist had verloren, geblesseerd uitviel. "Ik baalde vorige week, ja. Maar er zijn 22 spelers en ook de bankzitters hebben kwaliteiten. Dat maakt ons ook zo’n sterk team en het betekent dat je scherp moet zijn en klaar zijn om in te vallen. Vorige week heb ik geprobeerd om me direct te tonen en nu weer. Ik wilde laten zien dat men op mij kan rekenen, wat er ook gebeurt. Dat is goed gelukt, denk ik."

Tegen Eindhoven gaf hij naast de goal ook een assist op de openingstreffer van Rens van Eijden, die raak kopte uit een vrije trap van de Belg. "Dat doet deugt, eindelijk de statistieken opkrikken." De Belg trok een flinke sprint toen Jonathan Okita een counter inleidde. "Ik zag Jona gaan. Ik liep en ik wist dat hij de bal misschien zou geven. Dan is het lekker om de bal zo binnen te tikken."

Foto: Jack Wolters