Jellert van Landschoot speelde maandagavond met NEC 0-0 gelijk tegen Jong FC Utrecht. NEC speelde geen goede wedstrijd voor eigen publiek.

Dit is niet het resultaat wat je van te voren had verwacht? ”Nee het is jammer dat we gelijkspelen tegen Jong FC Utrecht”, zei Van Landschoot tegen ForzaNEC. ”Maar ze staan niet voor niets redelijk hoog op de ranglijst. We wisten dat ze goed konden voetballen, maar in eigen huis moet je er toch vanuit gaan dat je de drie punten pakt. Dat is vandaag helaas niet gelukt.”

NEC kreeg in de eerste helft redelijke kansen, maar verzuimde te scoren. ”We waren gewaarschuwd en kregen een aantal kansen die er gingen er net niet in. Dan weet je dat het moeilijk is en dat zij aardig kunnen voetballen en wij aandachtig moeten zijn als zij aan de bal komen. Maar verdedigend hebben wij niet veel weggegeven. Soms de laatste momenten waren wij iets te slordig aan de bal, waardoor we net niet de kansen creëren en waardoor het moeilijk was.”

De tweede helft bleef de ploeg op het niveau steken waar het de eerste helft mee eindigde. ”We hadden in de rust toch een aantal dingen aangepakt wat we beter konden doen of waar het gevaar kon ontstaan. Maar het was net niet goed genoeg. We hebben wel een aantal kansen gecreëerd, maar iets te weinig. Zeker in eigen huis weten we dat wij veel de bal zullen hebben en daar moesten we vandaag iets meer mee doen.”

Vrijdag moet NEC op bezoek bij FC Volendam, dat één punt minder heeft in de tweede periode. ”Het is nu zaak om niet te panikeren. Iedereen weet dat we hier meer wouden dan een gelijkspel. Maar we hebben een punt, staan nog altijd op kop en moeten nu gewoon wedstrijd per wedstrijd bekijken. Eerst moeten we morgen analyseren wat er niet goed was en dan richting vrijdag. Dan hebben we het nog altijd in eigen handen en ben ik er zeker van dat het goed komt vrijdag.”

Foto: Rob Koppers