Nieuwkomer Jellert van Landschoot maakte tegen Wuppertaler SV (3-3) zijn debuut voor NEC. De middenvelder uit België mocht het laatste half uur invallen voor Tom Overtoom, waarbij hij zijn fysieke kwaliteiten en splijtende passes bij vlagen liet zien.

De 21-jarige Van Landschoot kon niet wachten om zijn officieuze debuut te maken. “Ik keek hier echt naar uit”, zei hij. “Ik had twee maanden geen wedstrijd gevoetbald, maar ik heb mezelf geprobeerd fit te houden in mijn vakantie. Tijdens mijn eerste week bij NEC voelde ik dat ik iedere dag verbeter. Natuurlijk was het even wennen, maar ik heb een erg goed gevoel over komend seizoen. Ik wil niet zomaar meelopen om erbij te zijn, maar echt een bepalende rol gaan spelen.”

Bij aankomst in Nijmegen was Van Landschoot naar eigen zeggen direct onder de indruk van de club. ,,Het stadion, het trainingscomplex en hoe het voetbal hier leeft; daar hou ik wel van en daarom ben ik ook trots dat ik mijn eerste minuten heb gemaakt voor de club. Ik volgde de Nederlandse competitie al een beetje, dus ik wist wat ik ongeveer kon verwachten. Nu wil ik alles geven en belangrijk zijn voor NEC.”

De jonge middenvelder speelde twee jaar geleden al eens in het Goffertstadion, toen hij op bezoek kwam met FC Eindhoven. ,,Ik herinner me de fanatieke supporters nog, er waren zeker 8.000 toeschouwers. Dat vond ik echt kicken, dus ik heb heel veel zin om te starten. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar ik kijk uit naar de eerste competitiewedstrijd op 9 augustus. Dat is meteen tegen mijn oude club Eindhoven, dus ik wil tegen die tijd zo scherp mogelijk zijn.”

Foto: Rob Koppers