Bart van Ingen is erg tevreden met de komst van hoofdtrainer Peter Hyballa en technisch manager Danny Hoekman naar NEC. Dat zei de algemeen directeur na de presentatie van het tweetal. “We hebben de koppeling gezocht. Een wat rustigere senior en een energieke, ambitieuze hoofdtrainer. Nu gaan we vol gas op de selectie geven.”

Hyballa voldoet aan het profiel dat NEC van tevoren stelde. “We zochten een energieke ontwikkeltrainer die veel met talenten heeft gewerkt. We zullen het als club moeten hebben van het ontwikkelen van spelers. We kunnen geen gearriveerde spelers halen, omdat we daar de middelen niet voor hebben. We zochten iemand die spelers uit de academie en van buitenaf kan laten renderen, wat uiteindelijk moet leiden tot een transfer. Daar hebben we lang naar gezocht.”

Uiteindelijk kwamen de Nijmegenaren bij Hyballa terecht. “Hij is een energieke trainer die dicht bij zijn spelers staat en veel passie heeft. Hij wil met een hoog tempo en een duidelijke structuur spelen. Daar waren we naar op zoek. En ik denk dat de gemiddelde NEC-supporter liefhebber is van een Duitse aanpak. We houden van hard werken en strijd leveren.”

Hoekman speelde in het verleden jarenlang bij NEC en keert terug op het oude nest. “Met Danny erbij maken we een stap voorwaarts. In identiteit, maar ook in visie en voetbalkennis. Dat zijn belangrijke kwaliteiten. Hij straalt rust uit. We waren al eens eerder met hem in gesprek, maar toen waren we er als club nog niet klaar voor. In de structuur en in de financiën. Financieel kunnen we het eigenlijk nu nog niet, maar soms moet je vooraf investeren om de volgende stap te maken.”

NEC lijkt de ‘perfecte keuzes’ te hebben gemaakt. “Het moet er altijd in de praktijk nog uitkomen, maar het profiel wat we geschetst hebben en wie we daarbij hebben gevonden, zijn we erg trots op. Ik hoop ook dat we dit een tijdje bij elkaar kunnen houden, dat is in het voetbal nooit te zeggen.”

Foto: Rob Koppers