Met een grote lach op zijn gezicht wandelde algemeen directeur Bart van Ingen vrijdagavond door de catacomben van het Goffertstadion. Een knuffel hier, een felicitatie daar. Na de 1-0 zege op Sparta en het veiligstellen van de titel was het feest, ook voor Van Ingen. “Dit is, na zo veel jaren en na zo’n vorig seizoen, eerherstel in het kwadraat.”
“Roda-uit was heel belangrijk. Daar kwamen we op zes punten afstand. Na de winterstop had Roda het alleen maar lastiger. Wij hadden een moeilijke wedstrijd tegen Eindhoven (3-0 verlies, red.), maar daarna hebben we ons toch herpakt. Dan zie je dat we een heel effectieve ploeg hebben. Het is ook niet zo dat tegenstanders geen kansen creëren tegen ons, maar het zit gewoon goed in elkaar.”
Met 12.501 toeschouwers was het vrijdag tot aan de nok toe vol in de Goffert. “We hadden wel twee keer uitverkocht kunnen zijn, als we ons best hadden gedaan. In Nijmegen is het heel simpel: als het slecht gaat wordt er genuild, maar als het goed is gaat men er ook achter staan. Het is allemaal leuk en aardig, maar als je geen supporters hebt die erachter staan, dan sta je alleen.”