Danny Hoekman keert in een andere functie als voorheen terug bij NEC. De clubman zal aan het werk gaan als extern technisch adviseur. Na vele gesprekken is besloten dat hij zich bezig gaat houden met analyseren van wedstrijden, scouting, de jeugdopleiding en mogelijke samenwerkingen in het binnen-en buitenland.

”Je hebt altijd wat tijd nodig om tot elkaar te komen. Non-actief betekend meestal dat het eindig is”, vertelt algemeen directeur Bart van Ingen in het directieblog op de site van NEC. ”We blijven overtuigt dat Danny heel veel voetbalkennis en kennis van deze club heeft. Ik denk dat de eerste twee a drie gingen vooral over hoe heeft dit kunnen ontstaan, dat we zo uit elkaar zijn gaan lopen. En uiteindelijk gesproken of dit een formele of een adviserende rol moet zijn. Uiteindelijk op het laatste uitgekomen. Waarbij hij verbonden blijft bij de club als adviseer. En rechtstreeks daarin met mij gaat werken en afhankelijk wat de voetbalorganisatie nodig heeft zetten we hem daarop in. Natuurlijk ook waar zijn eigen behoefte en talent ligt.”

”In praktijk hebben we afgesproken dat Danny één keer in de twee weken bij mij aanschuift. En dat ik in contact met hoofd opleidingen, hoofdtrainer, technisch manager en scouting bepaal waar we extra behoefte hebben. Dat kan zijn op gebied van strategische samenwerking zijn. Danny heeft natuurlijk ook internationaal een groot netwerk, het midden-oosten en Manchester City etc. Dat kan zijn in de opleiding, een advies over de doorstroming. Het scouten en analyseren van wedstrijden. Hij heeft ook aangegeven dat daar zijn hart ligt. Dat doen we in basis tot 1 juli 2018, wat in eerste instantie ook afgesproken was. Waarom aan mij. Omdat wij de afgelopen maanden ook veel gesproken hebben. En we in eerste basis eerst maar willen beginnen bij mij aan tafel. Dat heeft wederzijds wat vertrouwen nodig heeft en vanuit daar kijken we wel verder.”