NEC wil zo snel mogelijk met de gemeente een oplossing vinden voor de verkoop van het Goffertstadion. Dagblad De Gelderlander kopte dinsdagochtend dat de Nijmeegse club zelfs dreigde met vertrek uit De Goffert én Nijmegen. Zo’n vaart zal het niet lopen, denkt directeur Bart van Ingen. "De kop doet vermoeden dat er van alles aan de hand is", vertelt hij tegenover N1.

"Dreigen uit de stad te vertrekken is helemaal niet aan de orde. We willen het liefst De Goffert renoveren, maar je moet altijd een plan B hebben. Ik heb alleen aangegeven dat we al sinds tweeënhalf jaar bezig zijn om een oplossing te zoeken. De tijd begint van onze kant de dringen en ik denk dat de gemeente het ook lang vindt duren."

Van Ingen wil voor 1 januari tot een oplossing komen. "In 2003 is er een huur- en leningsovereenkomst gesloten. Dat is inmiddels twaalf jaar geleden. Die overeenkomst is inmiddels door de tijd ingehaald, zowel voor de gemeente als voor ons. Dus of we vinden een oplossing waardoor de club kan groeien op de huidige locatie, of de club moet een andere locatie gaan zoeken."

Van Ingen vindt het jammer dat er in de stad maar weinig aandacht is voor topsport en de waarde van NEC voor de stad. "Ik lees nergens iets over topsportbeleid. Over wat topsport voor maatschappelijke waarde betekent voor de stad. Er wordt alleen maar gesproken over dat wij een stadion willen, maar de waarde van ons voor deze stad wordt buiten beschouwing gelaten."