Algemeen directeur Bart van Ingen zit maandag om de tafel met de raad van commissarissen van NEC. Onderwerp is de toekomst van de club, maar ook de toekomst van Van Ingen als directeur. "Je kunt alleen door als er draagvlak is", zei hij zondag na de wedstrijd tegen NAC tegen De Gelderlander.

Van Ingen zal waarschijnlijk niet zelf de handdoek werpen. "Daar ga ik niet over. Daar gaat de Raad van Commissarissen over. We zijn gedegradeerd en ik ben eindverantwoordelijk. Morgen gaan we eerst alles op een rijtje zetten. Dit is ook een periode van rouw en verwerking. Voor iedereen die betrokken is bij deze club is dit een groot drama. Ik vind het vreselijk voor de stad, voor de supporters, voor de mensen die hier werken."

NEC had een plan B klaarliggen als de club zou degraderen. Het voetbalbudget daalt van 3,2 naar 2 miljoen. "Ik kan nu niet vooruitlopen of terugblikken op beslissingen. We zitten morgen (maandag, GB) bij elkaar. Ik kan geen garantie geven over arbeidsplaatsen."

Van Ingen is als enige directielid hoofdverantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij NEC. "Ik ben eindverantwoordelijk, maar niet alleen verantwoordelijk. Ik vind het belangrijk dat er een technisch directeur komt, want ik wil dat op voetbalgebied niet meer doen. Dat heb ik dit seizoen al niet meer gedaan. Dat is beter. Ik wil niet terug naar de situatie van eerder."

Foto: Rob Koppers