Algemeen directeur Bart van Ingen en voorzitter Ton van Gaalen vertrekken met onmiddellijke ingang bij NEC. Dat heeft de club woensdag bekend gemaakt. Ook Peter Wisgerhof vertrekt uit de RvC. De degradatie van NEC is aanleiding voor deze beslissing.

Na afloop van het verloren thuisduel tegen NAC zei Van Ingen nog dat hij waarschijnlijk niet zelf zou opstappen. "Daar ga ik niet over. Daar gaat de Raad van Commissarissen over. We zijn gedegradeerd en ik ben eindverantwoordelijk. Dit is ook een periode van rouw en verwerking. Voor iedereen die betrokken is bij deze club is dit een groot drama. Ik vind het vreselijk voor de stad, voor de supporters, voor de mensen die hier werken."

Ton van Gaalen geeft in een verklaring aan dat er een nieuwe start moet worden gemaakt. "Een nieuwe start maken, betekent voor mij dat er ook een einde komt aan mijn voorzitterschap. Ik ben ervan overtuigd dat onze club die nieuwe start krijgt, met als doel een zo snel mogelijke terugkeer naar de Eredivisie."

Pieter Tra is voorzitter van het STAK, de aandeelhoudersvergadering van NEC. Volgens Tra gaat de RvC op zoek naar twee nieuwe leden. "Maar eerst is het nu van het grootste belang om een sterke basis te leggen voor een nieuwe start voor aankomend seizoen."

Van Ingen was sinds 2012 werkzaam bij NEC, eerst als commercieel directeur, uiteindelijk als algemeen directeur. Eerder bekleedde Jacco Swart die functie. Van Ingen bracht de club in financieel rustig vaarwater, maar onder zijn verantwoordelijkheid kende de club sportieve hoogte- én dieptepunten. Van Ingen zag NEC tot twee maal toe degraderen. De terugkeer van NEC naar de eredivisie was het absolute hoogtepunt in de loopbaan van Van Ingen.

Van Gaalen trad in 2012 aan als tijdelijk voorzitter van de RvC van de Nijmegenaren. Hij volgde toenmalig voorzitter Jan van Teefelen op. Clubman Peter Wisgerhof nam in 2015 zitting in de RvC. Hij kreeg de portefeuille technische zaken. Eerder speelde Wisgerhof bijna tien jaar in de Goffert.