Sydney van Hooijdonk sprak na afloop van NEC – Heerenveen dat de gelukkigste van de twee heeft gewonnen. De spits van Heerenveen maakte tien minuten voor tijd gelijk. Niet veel later zag hij Jasper Cillessen blunderen, waardoor de Friezen met de overwinning aan de haal gingen.

“Ik heb hem een hand gegeven. Ik vind het wel heel sneu voor hem”, vertelt Van Hooijdonk na afloop tegenover ESPN als hij wordt gevraagd naar de blunder van Jasper Cillessen. “Dit gun je niemand. Iedereen kan zich hierin inleven. Het is hetzelfde als je als spits voor open goal zou missen op 2-2 in de laatste minuut. Maar het blijft topsport en voor ons is het uiteindelijk heel lekker: hierdoor winnen wij de wedstrijd.”

Van Hooijdonk maakte de gelijkmaker door knap voor Philippe Sandler bij de eerste paal te komen, maar kwam verder weinig in het spel voor. “Je weet van tevoren al met dit centrum dat het lastig gaat worden. Het is een goed centrum en NEC is een goede ploeg. Ik denk niet dat wij zo heel goed waren, maar de trainer weet dan ook dat ik aan één kans genoeg heb.”

Door de overwinning slaat Heerenveen een gat van drie punten ten opzichte van NEC. Het leek er lange tijd echter niet op dat Heerenveen überhaupt met punten zou vertrekken uit De Goffert. Van Hooijdonk erkent dat de gelukkigste uiteindelijk won. “Absoluut. Het mocht ook wel een keertje. Dit seizoen zijn wij vaak de ongelukkige geweest en dat de wedstrijd niet onze kant opviel. Nu gebeurt het wel op een belangrijk moment in de competitie, dat is gewoon lekker”, besluit de spits.

Foto: Orange Pictures