Rens van Eijden zet na dit seizoen een punt achter zijn actieve voetbalcarrière. De centrumverdediger maakte dat dinsdagavond op een sponsoravond bekend. “Het was een moeilijke beslissing, maar ik sta volledig achter mijn keuze. Ik ben blij dat ik zelf de regie in handen heb om te bepalen wanneer ik mijn carrière beëindig. Dat moment is nu aangebroken”, zegt Van Eijden.

De geboren Den Bosschenaar (34) speelde in totaal 281 wedstrijden voor NEC. Hij maakte een degradatie mee, promoveerde twee keer en boekte diverse derbyzeges. Met zijn afscheid verliest NEC een waar clubicoon. “Het was een voorrecht om deze momenten als aanvoerder van NEC mee te maken. Ik wil de club dan ook bedanken voor de mooie jaren die ik hier heb beleefd. Ik heb hier namelijk niet alleen mooie momenten gekend, maar ook vrienden voor het leven gemaakt.”

Van Eijden heeft de afgelopen maanden een zware revalidatie gekend, maar zat zaterdag tegen FC Twente voor het eerst in bijna een jaar weer bij de wedstrijdselectie. Een mooi afscheid wordt hem gegund. “Ik doe er alles aan om hierin nog een bijdrage te kunnen leveren. Ik kijk uit naar het vervolg van mijn carrière. De drang om mezelf verder te ontwikkelen heb ik ook buiten het sportveld. Ook hier blijft voor mij het uitgangspunt om gezamenlijk mooie resultaten neer te zetten.”