Rens van Eijden zag NEC nog redelijk beginnen tegen Telstar, maar vervolgens gaven de Nijmegenaren het helemaal weg in Velsen-Zuid. De aanvoerder deelde mee in de malaise met een zwak optreden, maar daarin was hij zeker niet de enige.

Na afloop had Van Eijden nog een discussie met spelers van Telstar over de 4-1 van de thuisploeg. Telstar speelde door, terwijl NEC de bal terug verwachtte na een blessure. “Ik had het sportief gevonden als Telstar de bal terug had gespeeld, maar zij vonden de bal die Proper over de zijlijn werkte niet bewust voor een blessure was”, zei Van Eijden tegen ESPN. “Ze vroegen nog wel of ze ‘m moesten terugspelen, maar ze maakten er gebruik van en scoorden. De scheidsrechter gaf aan dat hij er niks aan kan doen en dat klopt.”

In de eerste helft leidde Norbert Alblas het drama in met een grote fout. “Er zijn weinig woorden nodig voor zo’n eerste helft. We begonnen goed en gaven daarna de kansen te makkelijk weg. Dat speel je een vrij kansloze eerste helft. Telstar liep in de eerste tien minuten achter de bal aan, wij vonden de vrije man. Maar vervolgens scoorden zij en vielen de 2-0 en 3-0 ook makkelijk.”

Dat Alblas er ook bij de 2-0 niet goed uit zag, wilde Van Eijden voor de camera niet te veel onder een vergrootglas leggen. “Het overkomt je. Voetbal is ook omgaan met tegenslag en dat hebben we in de eerste helft niet goed gedaan. De rug rechten nu? Ik denk dat dat een vrij simpele conclusie is, ja.”

Foto: Rob Koppers