Rens van Eijden vindt dat NEC de nederlaag tegen Almere City (0-1) van zondagavond aan zichzelf te wijten heeft. De Nijmegenaren maakten een zwakke indruk en leken pas na de openingstreffer echt de aanval te zoeken.

"Het was matig van onze kant", begon aanvoerder Van Eijden bij FOX Sports. "Tegen Volendam en Jong Ajax wonnen we op strijdlust, daarin waren we vandaag ondermaats. Ook aan de bal was het niet goed genoeg. We gaven niet veel kansen weg, maar dan valt-ie uit een spelhervatting. We wisten dat ze daaruit gevaarlijk kunnen worden. Dan zetten we ze eigenlijk in hun kracht door corners en vrije trappen weg te geven."

Van Eijden vond NEC te bang in de opbouw. "In de vorige wedstrijden speelden we vrij hoog en gedurfd. Dat trokken we niet door, bleven te lang breien achteren. We konden de bal niet kwijt op het middenveld of met een diepe bal achter de laatste lijn. De duels wonnen we niet. Die vrijheid hadden we wel, maar het heeft te maken met de invulling van de spelers. Daarin maakten we niet de juiste keuzes en hadden we te weinig bravoure. Ik heb weinig passie en strijd gezien in vergelijking met de vorige duels. Dit kunnen we onszelf aanrekenen", besloot Van Eijden, die voor de wedstrijd nog in het zonnetje werd gezet vanwege zijn 250ste wedstrijd voor NEC die hij in maart speelde.

Foto: Rob Koppers