Rens van Eijden zag zijn NEC een moeilijke wedstrijd spelen tegen FC Den Bosch. Met name in de eerste drie kwartier zag het team van Ruud Brood er lang niet altijd goed uit. Daarvoor heeft de aanvoerder geen verklaring.
"We begonnen erg moeizaam, creëerden weinig kansen en waren slordig in balbezit. Daarom was het een belangrijk moment toen we vlak voor de rust op voorsprong kwamen, dan ga je toch beter de rust in", vertelde Van Eijden, die in de rust een niet geamuseerde Brood aantrof.
"De bespreking loog er niet om. Het idee was leuk, maar de uitvoering lukte niet. De speech heeft blijkbaar geholpen. We zetten beter druk en we hielden de bal beter binnen de ploeg", vervolgde Van Eijden, die vanmiddag zijn eerste gele kaart van het seizoen ontving.
Toch is het al vaker voorgekomen dat NEC in de ene helft schitterde, maar in de andere helemaal niet. "Als iemand daar een oplossing voor heeft, horen we het graag. Het overkomt je en het belangrijkste is dat je daarna herstelt."
Volgende week komt FC Oss op bezoek in de Goffert. Dat wordt een bijzondere wedstrijd voor Van Eijden. "Ik kom zelf uit Oss, ik ken de club een beetje, dus voor mij is het een leuke wedstrijd. Maar dat neemt niet weg dat Oss een goede ploeg is en dat ze niet blij zijn om hierheen te moeten", aldus Van Eijden.
Foto: Rob Koppers.