Verdediger Rens van Eijden wilt graag volgend seizoen voor NEC blijven spelen. Dat vertelt hij in dagblad De Gelderlander. De aanvoerder van de Nijmegenaren komt terug van een lange blessure en mag sinds begin deze week eindelijk weer met de groep meetrainen. Een training als alle anderen. “Iedereen was gewoon aardig en zei: leuk dat je er weer bent. Verder niks geks.”

Maar natuurlijk was de verdediger zelf hartstikke blij. “Dit is een nieuwe mijlpaal in mijn revalidatie”, zegt Van Eijden. De verdediger vertelde eerder dat hij tijdens zijn revalidatie steeds naar mijlpalen toewerkte zoals de eerste keer hardlopen en de eerste keer met bal trainen. De blessure liep Van Eijden op tijdens een training in het voorseizoen. Het bleek een gescheurde kruisband blessure te zijn en met als gevolg dat de verdediger er zo’n 9 maanden uit zou liggen. “Ik was zwaar teleurgesteld, omdat ik deze diagnose niet echt zag aankomen. Ik heb thuis twee of drie dagen lopen chagrijnen. Ik wilde met niemand praten. Daarna had ik iets van: kom maar op met die revalidatie. Het leven is omgaan met teleurstellingen.”

“Ik ben hier nog niet klaar”

Van Eijden moest de duels met publiek missen, iets wat hij zelf een lange tijd niet meer had meegemaakt. “Dat was wel even slikken, maar daarna ging het beter.” Nu de captain terug is wilt hij graag doorpakken, maar niet te snel. “Ik gun mezelf de tijd en ga niks overhaasten. Ik doe er alles aan om terug te komen. Wanneer dat is en in welke mate, weet ik niet. Ik heb nog wat tijd nodig om te zeggen of ik mijn oude niveau weer haal. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik dit seizoen nog wedstrijden ga spelen en belangrijk kan zijn voor het team. Guth, Márquez en Odenthal hebben de lat wel hoog gelegd.”

Van Eijden heeft een aflopend contract en heeft nog niet met de club gesproken, maar als het aan de verdediger ligt hoeft er niet lang gesproken te worden. “Het liefst ben ik volgend seizoen nog speler van NEC. Ik ben hier nog niet klaar. Maar mocht straks blijken dat mijn knie niet goed is, dan ben ik niet in staat om profvoetbal te spelen en ga ik op zoek naar een oplossing. Ik vrees niet voor het zwarte gat. Ik zit in de Centrale Spelersraad, de deelnemersraad van het CFK en heb een aantal dagen met Wilco van Schaik meegelopen. Maar laat duidelijk zijn dat de focus volledig ligt op het voortzetten van mijn carrière”, eindigt de routinier.

Foto: Rob Koppers