Rens van Eijden zal de komende periode toe moeten kijken bij NEC. De centrumverdediger viel afgelopen maandag in het duel met FC Volendam al vroeg uit en ligt er vier tot zes weken uit, meldt NEC donderdag. “Bij het blokken van een bal blesseerde ik mijn linkerenkel.”

Zo verklaart de aanvoerder tegenover dagblad De Gelderlander. “Een in- of afgescheurde enkelband behoort tot de mogelijkheden. Er zit nog vocht in de enkel dus het is moeilijk te zeggen nu. Woensdag gaan we op de club het hersteltraject uitstippelen.”

Van Eijden liet zich eind januari gaan tegen Jong FC Utrecht en kreeg drie wedstrijden schorsing. Sinds zijn terugkeer in het elftal beleeft NEC een ijzersterke fase met vijf gewonnen wedstrijden op rij. “Hoe lang ik hier precies mee langs de kant zit, is afwachten. Maar ik ga ervoor om er bij de playoffs (17 tot en met 23 mei, red.) sowieso weer bij te zijn. Dat is het belangrijkste. Daar ga ik nu keihard voor werken.”

NEC speelt vrijdag tegen TOP Oss. De spoeling achterin is wat dun, zeker sinds Meijer een ander systeem hanteert. Met alleen Guus Gertsen en Terry Lartey Sanniez achter de hand kan trainer Rogier Meijer een vervanger bij de groep halen. Vooralsnog is dat niet aan de orde.

Foto: Rob Koppers