Rens van Eijden vertrekt na zes en een half seizoen bij N.E.C. Hij gaat zijn carrière vervolgen bij Dinamo Moskou, de huidige nummer elf van Rusland waar ook Alexander Büttner (ex-Vitesse) onder contract staat. Dit is bevestigd door FOX Sports. Bij de Russische club tekent Van Eijden een contract voor 3,5 jaar. NEC zou naar verluidt rond een half miljoen euro ontvangen, maar de clubs maken de transfersom niet bekend.

Van Eijden kwam in de zomer van 2009 bij NEC. De nodige centrale verdedigers kwamen en gingen weer: Patrick Pothuizen, Mark Otten, Ramon Zomer, Bram Nuytinck, Pavel Cmovs, Michel Breuer, Lasse Nielsen, Kevin Conboy, Tobias Haitz en Wojciech Golla. Maar Van Eijden bleef. Ook na het degradatieseizoen 2013/14, waarin hij werd uitgeroepen tot speler van het jaar. Dat was hij ook al in het seizoen 2011/12. Hij werd als aanvoerder echter gelijk weer kampioen met NEC en is een belangrijke rots in de branding in dit successeizoen, waarin NEC zesde staat.

De verdediger uit Den Bosch kwam bij NEC tot 184 competitiewedstrijden, 19 bekerwedstrijden en twee wedstrijden om de play-offs. In deze 205 wedstrijden scoorde Van Eijden negen keer. Voor zijn periode bij NEC speelde hij bij Willem II. Of NEC zondag tegen deze club mee kan spelen wordt morgen door de directie bepaald.

Van Eijden had in Nijmegen een aflopend contract en derhalve wilde NEC in de winter nog wat geld voor Van Eijden krijgen. Met welke centrale verdediger voor naast Golla NEC op de proppen komt, is nog niet bekend. Behalve Van Eijden beschikken ook Christian Santos en Navarone Foor over een aflopend contract en voor deze spelers is ook interesse. We wensen onze aanvoerder alle succes en geluk toe in Rusland.

Foto: Rob Koppers