NEC verloor vrijdagavond met 1-2 van VVV-Venlo. In een slap duel stond het lang 1-1, totdat Nathaniel Will een rode kaart kreeg en VVV er even later 1-2 van maakte. Volgens Rens van Eijden moet de ploeg ook naar zichzelf kijken. “We hebben vandaag gewoon te weinig gebracht”, zegt de verdediger na afloop tegenover ForzaNEC.nl.
“We waren veel te slordig. Er stonden veel creatieve spelers in het elftal, maar het kwam er niet uit. Ballen van achteruit waren slordig, dat heeft allemaal met elkaar te maken. We schoten gewoon tekort.” Van Eijden had het zelf vooral in de beginfase lastig. “Ik heb zelf, zeker in het eerste kwartier, heel veel ballen verloren. Maar daar kan ik me wel overheen zetten. In de rest van de wedstrijd heb ik solide gespeeld en verdedigend mijn mannetje gestaan, denk ik.” Volgens Van Eijden had NEC zeker niet hoeven te verliezen. “Je weet van tevoren dat VVV het je lastig zal maken, maar je mag hier gewoon niet verliezen. VVV heeft afgewacht en het uiteindelijk met elf tegen tien nog afgemaakt door de 1-2 te maken. Terwijl ze naar mijn gevoel eigenlijk voortdurend op hun eigen helft speelden.”
Nathaniel Will kreeg zoals eerder vermeld een rode kaart nadat hij met gestrekt been inkwam. “De scheidsrechter zei na afloop dat hij het als een gestrekt been vooruit zag, maar volgens mij zijn tackles altijd met het been vooruit. Er zit alleen verschil in of je te laat bent en de spelers wilt blesseren of je probeert de bal te blokken. Vanaf waar ik het zag vond ik het zeker geen rode kaart, maar de beelden heb ik nog niet teruggezien. Het is zeker de tendens dat er snel rode kaarten worden gegeven tegenwoordig. Scheidsrechters maken soms fouten, maar ik denk ook dat we naar ons zelf moeten kijken.”
Terwijl NEC met tien man kwam te staan en eerder Ruud Boymans al werd gebracht, leek er meer leven in het spel van de Nijmegenaren te komen. “Met tien man hebben we voortdurend druk proberen te zetten. Ik heb wel het gevoel dat we op een gegeven moment de controle hadden en de gelijkmaker hadden kunnen maken. In de eerste helft hebben we het gewoon laten liggen. VVV heeft het goed gedaan, zulke wedstrijden zitten er blijkbaar tussen bij ons.”