Rens van Eijden vindt de oefenwedstrijd van NEC tegen Hannover 96 van zondag een goede afsluiter van een succesvol trainingskamp in Spanje. De aanvoerder hield met zijn defensie de nul tegen de club uit de Bundesliga (0-0).

“We hebben weinig kansen weggegeven”, zei Van Eijden tegen ForzaNEC.nl. “Het ging bij voorbaat niet om de uitslag. Je wil bepaalde dingen zien. In je verdedigende organisatie, de arbeid en de manier waarop je kansen wil creëren. Dat hebben we behoorlijk gedaan. Achterin stond het heel goed. Zeker in de eerste helft pakte de manier waarop we druk willen zetten goed uit. Dan kun je zelfs een Bundesliga-ploeg onder druk zetten.”

Hannover maakte aan de andere kant geen beste indruk. “Zij hebben ongetwijfeld een pittig trainingskamp en je weet niet in hoeverre zij deze wedstrijd serieus nemen. Wij moeten naar onszelf kijken. De afspraken zijn we nagekomen. Ik had ook wel wat meer van ze verwacht. Iets meer individuele kwaliteit, bijvoorbeeld. Ik vond ze niet heel denderend. Dit biedt wel vertrouwen. Een goede afsluiting van het trainingskamp.”

Van Eijden kijkt terug op een succesvol trainingskamp. “Zeker, op een goede accommodatie. Ook nu lag er een prachtig veld voor de oefenwedstrijd. Iedereen had in de winterstop even de tijd om na te denken over wat er was gebeurd. Hier zijn we fris gestart. Waar ontbrak het aan? Daarover hebben we weer een plan gemaakt en tot op heden is dat gelukt.”

Nu wacht NEC de tweede seizoenshelft waarin het moet laten zien dat de twaalfde plek ver onder het kunnen van NEC is. “We hebben altijd geroepen, maar weinig laten zien waartoe we in staat zijn. We moeten dat nu zoveel mogelijk eruit laten komen. Je houdt de nul tegen Hannover en je krijgt er vijf om je oren tegen TOP Oss. Leg het maar uit. We moeten naar onszelf kijken. We moeten laten zien dat wij NEC zijn en dat clubs met angst naar De Goffert komen. Nu voelen ze dat er iets te halen valt, dat is killing.”

Het gevoel is de groep is volgens Van Eijden in ieder geval goed na de dagen in Spanje. “Iedereen is wakker en beseft in welke situatie we zitten. Daar hebben we voor gezeten. Er zijn ook extra mensen bijgekomen om de punten op de i te zetten. Dan is het fijn dat het op deze manier tot uitwerking komt, maar uiteindelijk telt de competitie. We nemen dit goede gevoel wel mee.”