Rens van Eijden zou deze week eigenlijk op de operatietafel liggen, nadat hij zijn meniscus had beschadigd. Op verzoek van zijn werkgever NEC zal die operatie er deze week nog niet komen. Sterker nog: de centrale verdediger staat dit weekend gewoon met de Nijmegenaren op het veld, zo weet de Gelderlander.
Trainer Wiljan Vloet zit nogal krap in zijn verdedigers. Mark Otten is niet beschikbaar, nadat hij tegen FC Utrecht een rode kaart pakte. Daarnaast pakte ook Niels Wellenberg maandagavond ook nog eens een rode kaart met de beloften van NEC, waardoor de spoeling helemaal dun is geworden. Vloet heeft direct Van Eijden gebeld met de vraag of hij zijn operatie wilde uitstellen.
Van Eijden kan namelijk spelen, ondanks dat zijn meniscus is beschadigd. Het risico voor een verergering van de blessure is echter groter. Van Eijden heeft er vervolgens een dag over nagedacht, maar heeft nu toch besloten om Vloet te helpen. Aankomende zaterdag staat hij dus zo goed als zeker in de basis van NEC, als FC Twente de tegenstander is.
Bron: Voetbalzone