NEC speelde zondag gelijk tegen PEC Zwolle. Aanvoerder Rens van Eijden kon aan de ene kant wel leven met een punt. “Op basis van de eerste helft wel, maar de tweede niet. We wisten dat PEC op de counter ging spelen. Als je dan zelf een aantal keer slordig bent, krijgen zij veel kansen.”

Hij verliet in de rust het veld met een fluitconcert vanaf de tribunes. Dat snapte Van Eijden wel. “Het was niet goed genoeg. Dan hoor je richting de rust al wat gemor en gefluit. Deels terecht, want het was niet goed. Ik kon er wel mee leven. Uiteindelijk stond iedereen weer op de banken.”

In de kleedkamer liet trainer Ernest Faber duidelijk weten wat hij ervan vond. “De sfeer was in het begin heel gelaten. Toen kwam de trainer aan het woord. Hij was duidelijk in zijn uitleg. Dat pak je als team op. Na rust waren we feller en speelden we met meer pit.”

In de tweede helft kon de wedstrijd alle kanten op en was het voor het publiek een leuke wedstrijd. “Het was een open wedstrijd na rust. Het spel van PEC is gevaarlijk. De bal hoeft maar een keer goed te vallen en je krijgt een tegengoal.”

Noodgedwongen stond Marco van Duin onder de lat bij NEC. “Dat was voor iedereen even nieuw. Ik ken Marco al langer. Hij laat op trainingen altijd zijn niveau zien, dus ik had vanzelfsprekend vertrouwen in hem. Ik denk dat hij het voor zijn eerste wedstrijd in de eredivisie goed heeft gedaan.”

Volgende week gaat NEC op bezoek bij SC Cambuur. “Als wij het niveau van de tweede helft halen, zijn we niet te stoppen.”
Foto: Rob Koppers