Rens van Eijden is na bijna twee maanden terug bij NEC. De aanvoerder maakte tegen Go Ahead Eagles zijn rentree en speelde ruim een uur. De verdediger putte ondanks de 2-1 nederlaag vertrouwen uit de tweede helft.

“Met mijn enkel gaat het goed, ik verwacht volgende week weer een hele wedstrijd te kunnen spelen”, zei Van Eijden tegen ESPN. “Ik ben natuurlijk teleurgesteld over het resultaat. We begonnen moeizaam door onze eigen fouten. Daarmee speelden we Eagles in de kaart. Uiteindelijk rechtten we de rug een beetje en bleven we knokken, helaas zat de 2-2 er niet in.”

Bij de 1-0 van Go Ahead ging het helemaal mis bij NEC. Mattijs Branderhorst speelde Terry Lartey Sanniez aan, die de bal verspeelde en zo de goal inleidde. “Er lag wel ruimte, dus ik snap dat Mattijs die pass wilde geven. Alleen lag de ruimte meer bij Bart van Rooij dan bij Terry. Het is een keuze, ook van Terry. Achteraf is het makkelijk zeggen wat beter was geweest.”

Van Eijden vindt het toch knap hoe NEC in de tweede helft voor de dag kwam. “We hebben in deze periode niet veel gewonnen. Als je dan met 2-0 achterkomt, is het knap dat we onze rug rechten en vertrouwen blijven houden. Daar kunnen we mee verder. We dwongen Go Ahead in de tweede helft achteruit, maar hun keeper hield ze op de been.”

Foto: Rob Koppers