Rens van Eijden is tevreden met de laatste oefenwedstrijd van NEC voor de competitiestart. De ploeg won zaterdag met 2-1 van Eredivisionist RKC Waalwijk. De eerste helft was NEC de betere partij, maar in de tweede helft kakten de Nijmegenaren in. Rens van Eijden hield het met de drie andere verdedigers goed dicht.
 
"We hebben vandaag goed gespeeld. Met name de eerste helft was sterk. In de tweede helft kregen we het conditioneel zwaarder en kreeg RKC meer ruimte, maar ik denk dat we het goed hebben opgelost", begon de aanvoerder van NEC. Van Eijden neemt de resultaten van oefenwedstrijden niet zo nauw: "We proberen in de voorbereiding fit te worden en een team te vormen." Hij doelde daar op de komst van Janga. "De resultaten zeggen mij niet veel. Ik vond de 3-0 tegen SV Straelen geflatteerd, net als de 4-0 tegen Oss. Het gewoon meer om minuten maken en fit worden."
 
Tegen het einde van de wedstrijd had Van Eijden een misverstand met Norbert Alblas. Daardoor kon David Min voor open goal scoren, maar dat deed hij niet. Met kunst en vliegwerk lukte het Van Eijden die bal te verdedigen en zittend weg te schieten. "Norbert riep ‘los’, maar de spits kwam eerder bij de bal. Maar hij miste. Die bal had er overigens wel in gemogen. Ik had hem wel gemaakt."
 
De aanvoerder kijkt met een positief gevoel vooruit op het duel met Cambuur. "We zijn wat moe in de benen, we hebben nu drie wedstrijden in een week gespeeld met daarbij pittige trainingen. Ik voel me wel gewoon goed. Ik ben fit en heb veel vertrouwen in mijn teamgenoten, dus ik heb erg veel vertrouwen voor Cambuur."
 
Foto: Rob Koppers