NEC speelt zondagmiddag in de 33e speelronde van de Eredivisie in eigen huis tegen AZ. Rens van Eijden blikt met AZTV vooruit op dit duel.

AZ maakt een wisselvallig seizoen door. Afgelopen zondag verloor het de strijd met Vitesse om de Dennenappel, en daarbij ook nog eens een Europees ticket. Maar, de ploeg van John van den Brom is al verzekert van deelname aan de play-offs om Europees Voetbal. Oud NEC-speler Rens van Eijden keert terug op zijn oude nest. "Waar ik me op kan verheugen zijn natuurlijk de zeven mooie jaren die ik daar heb gehad. Ik kom weer veel bekenden tegen, met wie ik mooie dingen heb mogen ervaren, maar uiteraard ook wat minder mooie dingen. Dat zorgt voor een bepaalde verbondenheid, die voel ik sterk."

Maar is het wel prettig om nu NEC in een vervelende situatie zit daar terug te keren? "Nee, absoluut niet. Maar wij willen de play-offs winnen, en we willen daar naar toe met een zo goed mogelijk gevoel. De wedstrijd tegen NEC is daar onderdeel van, dus ik wil een zo goed mogelijk resultaat boeken."

Foto: Rob Koppers