NEC trok maandagavond moeizaam de drie punten over de streep bij FC Eindhoven (0-1). Aanvoerder Rens van Eijden hield samen met zijn team en met extra hulp van Norbert Alblas de nul. Toch was de verdediger alles behalve tevreden.

“De eerste helft moet je eigenlijk vier of vijf nul voorstaan en dat doe je niet”, aldus van Eijden tegenover ESPN. “Misschien doordat we de minuten van afgelopen donderdag nog in de benen hebben was het zeker niet groots, alleen dan zijn de punten natuurlijk wel belangrijk.” Waarom NEC in de tweede helft niet meer kon opbrengen wat het in de eerste helft wel deed was de aanvoerder duidelijk. “De voorgaande wedstrijden krijg je een klap in je gezicht omdat je de goals makkelijk weggeeft. Vandaag krijg je hem omdat je zelf je kansen niet afmaakt.”

Complimenten
Van Eijden stak de loftrompet op voor Norbert Alblas. “Norbert had een paar goede reddingen en dat is natuurlijk fijn. Ook dat hij na Cambuur nu weer de nul houdt. Dat geeft vertrouwen en die lijn moeten we doorzetten.” De 32-jarige verdediger was niet helemaal te spreken over het fellere spel van de tegenstander. “Nou, ik vond het een redelijke schoppartij. Er zaten een paar tackles bij die niet nodig waren, maar los daarvan hebben we dat ook aan onszelf te danken. Zij proberen zich terug te knokken na een eerste helft waarin ze teveel weggeven. Dat hebben ze goed gedaan en hier hebben wij te weinig voor op de mat gelegd. Zo simpel is het”, sluit van Eijden af.

Foto: Rob Koppers