NEC moet het de komende periode stellen zonder aanvoerder Rens van Eijden. De verdediger is door de aanklager betaald voetbal geschorst voor vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Dit naar aanleiding van afgelopen vrijdag, toen Van Eijden een speler van Jong FC Utrecht in een opwelling een tik op zijn gezicht gaf.

Dat betekent dat Rogier Meijer voor de duels tegen de Limburgse clubs MVV (zaterdag 6 feb) en VVV-Venlo (beker, woensdag 10 feb) en de wedstrijd tegen FC Den Bosch (14 feb) moet gaan sleutelen aan zijn defensie. Kevin Bukusu zou een optie kunnen zijn, maar Javier Vet of Edgar Barreto op de plek naast Cas Odenthal in het hart van de defensie lijkt ook niet uitgesloten. De vierde centrale verdediger die de Nijmegenaren op dit moment in de eerste selectie hebben, is de 17-jarige Guus Gertsen.

De rode kaart van Rens van Eijden was de eerste rode kaart sinds maart 2019, toen Jack de Gier het nog voor het zeggen had in De Goffert. Toen werd Joey van den Berg, in eigen huis tegen de beloften van Ajax, weggestuurd na een akkefietje met de scheidsrechter.

Foto: Rob Koppers