Aanvoerder Rens van Eijden hield een dubbel gevoel over na het gelijke spel tegen SC Cambuur, zondagmiddag. Hij zag zijn team compact spelen, waar volgens de verdediger vandaag de winst op is gepakt, maar vindt ook dat in eigen huis altijd voor de drie punten moet worden gestreden.

In een wedstrijd waarin SC Cambuur lang het overwicht had, was aanvoerder Van Eijden tevreden met de manier waarop SC Cambuur bestreden is. “We hebben vandaag vanuit ‘de 0’ gespeeld. Verdedigend stond het prima. Iedereen kwam de afspraken na, taken werden goed uitgevoerd en elk gevaar van Cambuur werd er uit gehaald,” vertelt Van Eijden na afloop.

Aanvallend ging het wat minder, maar Van Eijden zag toch dat zijn team wel de kansen heeft gehad. “Tavsan heeft zijn kans gehad, net na rust. Voor rust haal je ook twee keer uit, met Vet en El Karouani. Ik denk dat je dus toch wel de kansen hebt gehad, maar dat de verdedigende taken voor iedereen heel veel energie gekost heeft. Ik ben wel van mening dat je meer kansen moet creëren met de ruimte die je krijgt.”

Aanstaande donderdag staat de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma, waar Van Eijden met vertrouwen naar uitkijkt. “In een interlandweekend, dit seizoen, hebben we tegen ze geoefend, waarin de taken ook goed werden ingevuld. Daarbij, als we kijken naar de wedstrijd van vandaag en naar hoe we vorige week onze rug gerecht hebben tegen Excelsior, dan denk ik dat het wel moet goed komen tegen Fortuna!”
De desbetreffende wedstrijd tegen Fortuna, eerder dit seizoen, vond plaats op 8 oktober 2020 en eindigde in een 0-0. Terrell Ondaan maakte die wedstrijd zijn officieuze debuut voor NEC.

Foto: Rob Koppers