Rens van Eijden speelde vrijdag zijn eerste competitie wedstrijd na een afwezigheid van twee wedstrijden wegens coronaklachten. De aanvoerder was begrijpelijk teleurgesteld in de uitslag. Hij stond na afloop ForzaNEC tewoord.
 
"Ik vond dat we als team het overwicht hadden, we probeerden het spel te maken, maar Roda speelde heel compact en op de counter", zei de aanvoerder. "De 0-1 is echt een toevallige goal. Hij valt gelukkig voor zijn voeten en dan scoren ze meteen uit hun eerste echte kans. Daarna zijn ze eigenlijk alleen maar verder naar achter gaan voetballen en werd het moeilijk om kansen te creëren. Dan speel je 30 minuten met 10 man en dan moeten we deze wedstrijd over de streep trekken."
 
Van Eijden kijkt kritisch terug op zijn spel deze wedstrijd: "Ik heb een aantal duels gewonnen, maar aanvallend heb ik weinig kunnen betekenen. Je wordt er dan afgehaald na 60 minuten om aanvallender te spelen, tja, prima."
 
Collega verdediger, Syb van Ottele, miste een penalty en daarmee de kans op de 2-1 en overwinning. Van Eijden neemt het op voor de achttienjarige: "Syb heeft een goeie trap, dat weten we allemaal. Hij eist hem zelf op en dan is het aan de jongens op het veld om er wat van te zeggen als je het er niet mee eens bent. Dat is niet gebeurd, dus dan mogen we daarover niet klagen. Het is een mannelijke actie van Syb om hem te nemen maar het een dure les."
 
Foto: Rob Koppers