Denkend aan de 1-4 zege op FC Eindhoven gaat Rens van Eijden met een fijn gevoel de winterstop in, maar de aanvoerder van NEC weet dat de ploeg veel beter kan dan de huidige negende plek op de ranglijst. Na vier duels zonder zege was het in ieder geval lekker om weer te winnen en de verdediger opende zelfs de score.

"De zege was ook nodig", sprak Van Eijden tegen ForzaNEC.nl. "We hebben het besproken na drie nederlagen en één gelijkspel. De start van de tweede periode was goed, maar die lijn hielden we niet vast. Daardoor kwam er een beetje druk op te staan, dan is dit de wedstrijd om je rug te rechten. Een belangrijke zege, nu gaan we met een enigszins goed gevoel de winterstop in."

Dip
Na een goede reeks in de tweede periode bleef NEC in de afgelopen weken vier wedstrijden zonder zege. "Zeker tegen Excelsior en Almere hebben we onnodig verloren, daar hadden we moeten winnen. Maar dat is het proces waar we in zitten en daarin kunnen we nog stappen maken. Dan is het belangrijk dat we zo’n wedstrijd tegen Eindhoven, die we terecht winnen, wél naar ons toetrekken."

In het eerste half uur ging het nog gelijk op in Eindhoven. "Zij hielden het compact en wij waren een beetje slordig. Toch kwamen we er een aantal keer gevaarlijk doorheen. Uiteindelijk maak ik uit de spelhervatting een goede goal en dat hielp ons in de wedstrijd. Tegen Almere kregen we juist een domper te verwerken met twee tegengoals. Je ziet het in de hele competitie: kom je op voorsprong, dan geeft dat een boost. Almere had dat vorige week en nu hadden wij dat."

Goal
Voor de verandering brak Van Eijden tegen Eindhoven zelf de ban door met zijn hoofd zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken. "Het is fijn om een keer zelf te scoren. Voor mijn gevoel kwam ik al twee of drie keer vrij, maar toen kwam de bal net niet bij me. Die was een prima goal, maar de overwinning is het belangrijkste. Door de goal werden de ruimtes wel groter en dat hebben we uitstekend uitgespeeld."