Rens van Eijden spreekt duidelijke taal over de nederlaag van NEC bij de seizoenstart tegen SC Cambuur (2-0). “We zakten te ver in, kregen daardoor veel voorzetten waarin Cambuur niet echt gevaarlijk werd. Je weet alleen dat je met het veldspel van Cambuur je het dan steeds moeilijker krijgt”, zei de aanvoerder tegen FOX Sports.

De aanvoerder van NEC legde uit wat het plan was: “We willen van onze eigen kracht uitgaan, de vrije man vinden en dan doorvoetballen. We maken daarin vaak de verkeerde keuzes. In balbezit, maar ook in balverlies.”

Van Eijden bedoelt onder andere de restverdediging bij de penalty, waar NEC duidelijk niet goed stond. “Naar mijn mening is die penalty makkelijk gegeven, maar we mogen nooit onze backs in de 1 tegen 1 met die snelle buitenspelers van Cambuur laten komen.”

De penalty vond Van Eijden makkelijk gegeven, maar de 1-0 had zelfs helemaal afgekeurd moeten worden. Een paar minuten voor het interview met Van Eijden onthulde doelpuntenmaker Nieuwpoort dat hij de bal via zijn hand raak kopte: “Ik ben echt blij dat er geen VAR is in de KKD”.

Foto: Rob Koppers