Rens van Eijden pakte vrijdagavond met NEC in de slotfase nog een punt tegen Jong Ajax, waar het lange tijd niet op leek af te stevenen. De aanvoerder vindt dat NEC het heeft nagelaten om te voetballen.

”Ik weet niet hoe ik het op dit moment moet omschrijven”, begon de aanvoerder tegen ForzaNEC. ‘"Ik vind dat we het heel erg na hebben gelaten om te voetballen en we heel apatisch speelden zonder lef en durf. Dat tegen een hele jonge ploeg.”

”Uiteindelijk sta je 1-3 achter en ben je blij dat je 3-3 maakt. Het is de koploper, je weet van te voren dat ze hartstikke goed kunnen voetballen en dat hebben ze ook laten zien. Ik vind ook dat we hen die ruimte hebben gegeven.”

NEC loopt al snel achter de feiten aan en komt op 1-3 achterstand. "Ik denk dat het onnodig was om die goal in de 46e minuut weg te geven. Het was een counter van ons en dan schieten zij hem binnen. De scheids fluit direct af. Dat is los van het feit dat we geen goede eerste helft speelden een domper. In de rust hebben gezegd: we krijgen weinig druk op Jong Ajax. Dus we hebben tactisch wat aangepast in de tweede helft, dat liep ook beter. We kregen betere druk. We scoren ook een goede 1-1 uit een penalty. Uiteindelijk krijgen we vrij snel de 1-2 tegen en nog een goed uitgespeelde 1-3. Dan mag je uiteindelijk in je handjes knijpen dat het nog 3-3 wordt.”

Na de 3-3 zijn er zelfs nog mogelijkheden om op voorsprong te komen. ”Er waren een aantal jongens voorop die waren vrij leeg. Uiteindelijk heb je het daar niet laten liggen. We hebben drie goals weggeven, waarvan denk ik de eerste twee onnodig. De derde vond ik goed uitgespeeld. De eerste helft hebben we Jong Ajax teveel laten voetballen, waar ze goed in zijn en dat is voor ons een leermoment.”

Foto: Rob Koppers