Rens van Eijden is de Speler van het Jaar geworden naar aanleiding van het gemiddelde cijfer in de rubriek ‘NEC op rapport’ van ForzaNEC. De aanvoerder van de Nijmeegse club scoorde over 21 wedstrijden een 6,3. Bart van Rooij volgt daar net onder met een 6,2 over 24 duels.

Van Eijden miste de eerste wedstrijden van het seizoen vanwege een liesblessure die hem maanden aan de kant hield. Vorig seizoen keerde de verdediger met hoge verwachtingen terug in Nijmegen, maar net als het hele elftal viel het helaas tegen. Na zijn terugkeer dit seizoen liet Van Eijden regelmatig zijn meerwaarde zien.

Van Eijden scoorde in zijn eerste weken van het seizoen, na zijn invalbeurt tegen NAC Breda, vaak een stabiele 7. Pas tegen FC Volendam, volgens onze gemiddelde cijfers de slechtste wedstrijd van het seizoen, kon ook de aanvoerder niet overtuigen (5). Van Eijden scoorde in totaal vier keer een 7,5, zijn hoogste cijfer. In de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-1) scoorde de verdediger het laagst van dit seizoen, een 3,5.

Klik hier voor alle rapportcijfers.

Foto: Rob Koppers