Rens van Eijden zag NEC de stijgende lijn van de laatste weken dinsdag niet doortrekken op bezoek bij Jong PSV (1-1). In de eerste helft was iedereen erg slordig en werd er weinig gecreëerd, zo vond ook de aanvoerder. 

"We hebben ons in de eerste helft gewoon laten aftroeven, zo simpel is dat", zei Van Eijden tegen FOX Sports. "De reden hiervan ligt aan verschillende facetten. Ook al doen zij het goed moeten wij het gewoon beter zijn, we verwachten meer van elkaar en we waren gewoon slordig."

In de tweede helft was te zien dat het ‘plan B’ was die het hem het deed voor NEC, hoe kwam dit? "Als plan A niet werkt moet je doorschakelen, liever deden we dit al eerder maar dat lukte niet. Toch fijn dat we meer grip kregen en zo meer kansen konden creëren."

Uiteindelijk was de 1-1 terecht, alleen had NEC een wedstrijd als deze natuurlijk moeten winnen. "Als NEC zijnde ben je inderdaad verplicht een duel tegen Jong PSV over de streep te trekken."

Ook de frustratie werkte niet mee in de tweede helft. "Klopt helemaal, wij waren het soms niet een met de beslissing van de scheidsrechter." Hoe kan het dan zijn dat juist de meest ervaren spelers hierop reageren? "Die zien het ook allemaal goed toch, wij hebben in ieder geval al genoeg mee gemaakt om te zeggen dat er soms rare beslissingen werden genomen. Toch los daarvan moeten we het meer ons zelf verwijten dat we de eerste helft slecht hebben gespeeld en niet de scheids de schuld geven."

Foto: Rob Koppers