Rens van Eijden maakt definitief de overstap naar Dinamo Moskou. Als Van Eijden de medische keuring zonder kleerscheuren doorkomt, tekent de verdediger een contract voor 3,5 jaar in Moskou.

“Het is rond, de clubs en ik zijn er persoonlijk uit”, aldus Van Eijden tegenover FOX Sports. “Volgende week ga ik naar Rusland voor de medische keuring, het is dus nog niet helemaal zeker, maar ik verwacht geen problemen meer.” 

De 27-jarige verdediger weet niet of hij zondag nog aan de aftrap verschijnt tegen Willem II. “Daar overleggen de clubs morgen (zaterdag red.) over. Ik laat het aan de club. Als NEC wil dat ik speel dan kom ik natuurlijk in actie. Ik zal nooit zeggen dat ik niet wil voetballen.”

De Nijmegenaren sloegen een eerste bod van de Moskovieten direct af, maar naar een tweede bod bereikten de clubs dan toch overeenstemming. Dinamo Moskou haalt hem als basisspeler zegt de verdediger zelf. “Zij willen van alle grote salarissen af. Ze hebben op dit moment een groep jonge Russen in de selectie en zijn op zoek naar ervaring. Daarom zijn ze bij mij uitgekomen. Ze gaan een nieuw team opbouwen. Ik breng stabiliteit en degelijkheid met me mee.”

Van Eijden kan het nog altijd niet geloven. “Nee, zeker na vorig seizoen had ik dit natuurlijk niet verwacht. We zijn kampioen geworden met NEC en staan nu knap zesde. Mooi voor alle partijen dat er op deze manier een positief einde aan komt.”

Foto: Rob Koppers