Rens van Eijden is voorlopig uit de running vanwege aanhoudende liesklachten en wordt komende week geopereerd. ForzaNEC.nl sprak met de aanvoerder over het vertrek van Jack de Gier en het doel voor de resterende wedstrijden.

Hoe kwam het nieuws bij de groep binnen?
”Gisteren kregen we het te horen en we hebben vandaag voor het eerst met de groep gezeten. Iedereen is een beetje aangeslagen.”

Hoe ziet jouw rol er momenteel uit nu je geblesseerd bent?
”Die is om eerlijk te zijn vrij lastig. Ik word vrijdag geopereerd, dus vandaag is mijn laatste dag op de club. Qua timing zit dat sowieso niet mee. Andere jongens zullen uiteindelijk ook de verantwoordelijkheid moeten pakken om die rol op zich te nemen."

Welke spelers moeten dat doen?
”Tom Overtoom en Mart Dijkstra zullen een en twee zijn, nu Joey van den Berg geschorst is. Joey is er natuurlijk op trainingen en in de kleedkamer bij. Ik denk dat zij met z’n drieën een rol kunnen betekenen.”

Heb jij afgelopen tijd met Jack de Gier gesproken over hoe het verder moest gaan met het team?
”Die gesprekken heb je altijd tussen de trainer en spelers en de conclusie is gewoon dat je op een veertiende plek staat en dat we daar met zijn allen niet tevreden over kunnen zijn. De trainer is daardoor geslachtofferd en wij als spelers en ik als aanvoerder vinden dat die 14e plaats zeker niet volledig zijn verantwoordelijkheid is. Maar dat is wel wat er gebeurd in de voetballerij. Er staan nu drie nieuwe mannen, waaronder Adrie Bogers natuurlijk, die er al zat. Maar, we hebben in ieder geval drie nieuwe mensen die voor de groep staan. Je hebt nog zes wedstrijden te gaan en daarin moet je maximaal resultaat zien te halen.”

Het is feitelijk nog mogelijk om de play-offs te halen.
”Het is een lastig parket, dat beseft iedereen en iedereen beseft ook dat we dingen hebben laten liggen. We hebben nu nog zes wedstrijden om dat om te buigen en het seizoen nog enigszins goed af te sluiten. Als je de play-offs haalt, is dat op dit moment het hoogst haalbare en is alles nog mogelijk. De eerste prioriteit is om die play-offs te halen en dan zien we verder. Vanuit de media wordt er natuurlijk veel teruggekeken naar randzaken: trainerskerkhof, veel wisselingen, en dat is ook zo. Alleen voor ons als spelers zijn we gebaat bij rust en focussen we vooruit."

Lees ook: De Groot keert toch weer terug: "Ging weer een beetje kriebelen"

Denk je dat twee nieuwe gezichten voor de groep kunnen zorgen voor een frisse wind?
”Ja ik denk dat dat altijd is, spelers zullen extra bewijsdrang hebben en zullen zich hopelijk willen laten zien. Ik denk dat het een positieve bijdrage kan hebben aan de komende periode. Het liefste wil je dat alles goed gaat en dat het allemaal automatisch gaat. Als je op een veertiende plek staat is dat heel lastig. Mocht dat kunnen worden bewerkstelligd met drie nieuwe gezichten dan zou dat fijn zijn als dat op die manier een positieve bijdrage heeft gehad."

Foto: Rob Koppers