Rens van Eijden zag NEC niet winnen tegen Go Ahead Eagles vanmiddag. De centrale verdediger baalt van het gelijkspel en van het vertoonde spel, maar hoopt het woensdag tegen NAC Breda goed te maken.
Van Eijden is duidelijk over wat NEC laten zien heeft. “We hebben niet laten zien, wat we de laatste weken hebben gedaan. Het was gewoon niet goed genoeg. Go Ahead had alle tweede ballen, waardoor we achteruit werden gedwongen. Dat is een aandachtspunt."
De reserve-aanvoerder van NEC weet niet waar het aan lag. “De ruimtes tussen de linies waren te groot en we verloren veel duels. Je mag van een prof verwachten dat je voor elke wedstrijd opgeladen bent, maar niet elke wedstrijd loopt zoals je wilt.”
"Het positieve wat we eruit kunnen halen, is dat we nog ongeslagen zijn”, aldus Van Eijden, die ook andere goede dingen aan de wedstrijd zag. “We hadden de meeste kansen, die we niet benutten en zij slepen dan met een zondagsschot een punt binnen. Wij hadden het betere van het spel.
Deze week wordt er ook midweeks gevoetbald. NEC zal dan woensdag thuis moeten spelen tegen NAC Breda, opnieuw een erg belangrijke wedstrijd in strijd om degradatie. “Tegen NAC is het de ideale wedstrijd om weer te winnen. We moeten weten dat het niet automatisch gaat en dat we af en toe extra gas moeten geven.”