Aanvoerder Rens van Eijden was tevreden na de overwinning in de uitwedstrijd tegen Jong AZ (0-3). Echter had de centrale verdediger ook nog een aantal puntjes van kritiek. 

"Van de polonaise is geen sprake, dat had ik gedaan als we die andere twee ook hadden gewonnen", zei een nuchtere Rens van Eijden na de wedstrijd tegen FOX Sports. "Op het moment zijn dit belangrijke drie punten tegen een Jong AZ met een op papier sterk elftal. We hadden uiteindelijk ook iets recht te zetten na die twee gelijke spelen.”

Toch was de aanvoerder niet helemaal tevreden: ”We waren beter aan het voetballen. Zij wilden hoog drukzetten waardoor wij meer ruimte en kansen kregen. Daar hadden we er meer van mogen maken, maar blij met de drie punten en drie goals.” 

Ook werd er nog ingegaan op de gele kaart van Van Eijden, al vroeg in de eerste helft. ”Beetje aangenaaid, Ferdy probeerde daarna nog een gele/rode kaart aan te naaien voor een elleboog”, zei een lachende van Eijden. ”Maar ja kijk, nu lach ik er om, maar dit kan natuurlijk heel anders uitpakken. We zijn blij met de drie punten en los van Jong AZ hebben wij denk ik als team een hartstikke goede wedstrijd neergezet en daar zijn we blij om.”

Foto: Rob Koppers