NEC speelde gisteren met 1-1 gelijk tegen Levante. De ploeg van Ernest Faber domineerde, maar kansen creëren was soms nog lastig. Rens van Eijden had meer verwacht van de Spaanse tegenstander, vertelt hij op de officiële website van de club.

"Ik had ze wat hoger ingeschat van tevoren. We komen wat ongelukkig op achterstand, zo’n bal mag er in de korte hoek niet in, maar daarna wisten we goed compact te spelen en wat kansjes te creëren. We wisten dat Levante veel in zou zakken en ging loeren op de counter, maar volgens mij hebben we vrijwel niets meer weggegeven. We hadden alleen de bal nog iets sneller moeten laten lopen, maar al met al ben ik tevreden met hoe we gespeeld hebben."

Bij Levante kregen Verza en Casadesus in de tweede helft een rode kaart voor idiote charges. "Ze hebben hun Spaanse temperament in ieder geval goed laten zien. Het was jammer, want tegen negen man werd het erg lastig om er nog iets uit te halen, omdat zij ook echt met negen man achterin gingen spelen. Of we klaar zijn voor de competitie wil ik dan ook niet aan de wedstrijd van vandaag linken. We hebben sowieso een goede voorbereiding gehad en daar gaan we vanaf volgende week op afgerekend worden."

Van Eijden wil volgende week tegen Excelsior meteen goed beginnen. "We willen de goede lijn van vorig jaar natuurlijk graag doortrekken. Maar sowieso is een goed begin van de competitie een must en Excelsior een belangrijke tegenstander, zeker thuis. Het zou zomaar een concurrent kunnen zijn en dan moet je goed starten. Kijkende naar waar de club vandaan komt, richten we ons namelijk eerst op handhaving, dus dan zijn dit al belangrijke momenten richting de rest van het seizoen."

Foto: Rob Koppers