De sfeer was vrijdagavond opperbest bij NEC na de recordzege tegen Helmond Sport (0-7). Aanvoerder Rens van Eijden opende de score en gaf daarmee het startsein voor een ruime zege. De vroege rode kaart voor Helmond hielp natuurlijk wel mee.

“Na de rode kaart en de snelle goal hebben we het goed uitgespeeld en zijn we niet in de problemen gekomen”, zei Van Eijden tegen ESPN. “Voor mijn gevoel was het een penalty, maar de scheidsrechter zei doorgebroken speler en een vrije trap. Die keuze pakte achteraf goed uit voor ons.”

Jordy Bruijn schoot uit die vrije trap tegen de lat, waarna Van Eijden via een tegenstander de score opende. “Vroeger in de jeugd heb ik nog als spits gespeeld, jaren geleden. Daar heb ik blijkbaar toch nog wat van meegepikt.”

Bruijn scoorde vlak voor rust op prachtige wijze na een pass van Van Eijden. De aanvoerder grapte over zijn assist. “Jordy hoeft die bal alleen nog maar af te maken. Dat deed hij aardig, moet ik zeggen.”

De derde zege in acht dagen doet NEC goed. “We voelen ons fit. We winnen drie keer en het nieuwe systeem pakt goed uit. We zijn blij en gunnen elkaar de goal. Deze zege staat in de boeken. We hebben het snel op slot gegooid en hebben het daarna uitgebouwd.”

Foto: Rob Koppers