Rens van Eijden heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld. Hij kreeg nog wat minuten van Rogier Meijer en dat deed hem goed. “Ik ben blij dat ik heb kunnen spelen”, aldus de afzwaaiende verdediger.

Van Eijden moest vanaf de bank toekijken hoe zijn ploeg een tegengoal incasseerde. “We komen heel ongelukkig op achterstand, waardoor je Fortuna in het zadel helpt. Ze hebben voornamelijk met elf man achter de bal gestaan en weinig kansen gecreëerd. Wij hebben een aantal kansen gehad, maar de bal mocht er op welke wijze dan ook niet in.” Dat Flemming dan ook nog de persoon is die die laatste bal van de lijn haalt, is voor Van Eijden niet extra zuur. “Dat staat daar los van. Hij doet er alles aan om die degradatie te voorkomen. Het ligt aan ons dat we hem toegang verlenen tot die goal. Op het laatst voert hij zijn functie daar uit en dat deed hij goed. Alleen zat hij ons daarmee in de weg.”

De invalbeurten van zowel Van Eijden als Barreto waren geen zekerheid vooraf. “Ik had het logisch gevonden als het überhaupt iets met de stand te maken had gehad. Ik denk zolang wij ergens voor te spelen hebben en Fortuna op een degradatieplek kan komen te staan, dan vind ik niet dat je daar sentiment moet laten gelden. De stand was nu zo dat het kon. Het liefst natuurlijk met de voorsprong, maar dat staat daar los van.”

Een carrière om trots op te zijn

Van Eijden heeft een carrière achter de rug om trots op te zijn en dat erkent hij ook. “Ik heb hard gewerkt om de carrière te hebben, die ik heb gehad. Mooie dingen meegemaakt en altijd bewuste keuzes gemaakt. Nu stoppen is daar één van. Ik heb heel veel mooie momenten mee mogen maken. Debuut in de Champions League bij AZ. Zowel aanvoerder van AZ als NEC. Meerdere keren speler van het jaar geworden en natuurlijk twee keer gepromoveerd. Dan laten we de degradaties even weg”, knipoogt hij. “Het zijn er genoeg om positief op terug te kunnen kijken.” Al eerder werd er gesproken over een eventuele toekomst van Van Eijden binnen NEC. “Dat is voor nu te voorbarig om te zeggen, alleen zou ik trots zijn om deel uit te mogen maken van de organisatie NEC. In welke vorm durf ik nog niet te zeggen, maar ik sta er zeker open voor.”

Foto: Rob Koppers