Rens van Eijden is heel erg teleurgesteld om de degradatie van NEC. De centrale verdediger, die waarschijnlijk deze zomer Nijmegen verlaat, weet niet wat hem overkwam in de Goffert.
"Wat de tactiek ook was, we stonden bij de rust met 3-0 achter. Daar valt weinig over te zeggen, je weet dat je vijf keer moet scoren. We hebben het het hele seizoen moeilijk gehad en dit was de afspiegeling ervan. Het was een drama", vertelde de mandekker na afloop.
Hij baalt er oprecht van. "Als sportman doet het pijn om te verliezen. Om met dit team te degraderen, dat doet me echt pijn. Dit is NEC-onwaardig. Iedereen moet nu zijn verantwoordelijkheid pakken."
Na afloop gingen de spelers het veld op en kwamen zelfs in het stadion heel dichtbij de spelers, die moesten rennen. Van Eijden denkt er liever niet over na. "Ik wil het er eigenlijk niet over hebben. De emoties bij de supporters zijn te begrijpen, ze moeten hun frustratie op een of andere manier kwijt. Ze zouden ons nooit iets aandoen", aldus Van Eijden.