NEC verloor zondagmiddag met 1-3 van PEC Zwolle. In een teleurstellende wedstrijd kreeg Rens van Eijden drie tegengoals te verwerken. Bij de verdediger heerste na afloop van de wedstrijd vooral teleurstelling. “Een gigantische teleurstelling over zowel het spel als het resultaat”, aldus de verdediger tegenover ForzaNEC.nl. “Het was een belangrijke wedstrijd voor ons met betrekking tot de play-offs en als je die dan verliest is het uiterst triest.”
Na de nederlaag tegen PEC is het gat met sc Heerenveen en FC Groningen, respectievelijk de nummer zeven en acht in de competitie, bedraagt inmiddels al vijf punten. Toch weigert Van Eijden toe te geven dat het seizoen voorbij is. “Het wordt heel lastig nu. Ik wil niet zeggen dat het seizoen voorbij is, want er zijn nog drie wedstrijden te gaan. Als sportman ben je verplicht om daar het maximale uit te halen.”
Eerder deze week verscheen het bericht dat er Duitse interesse zou zijn voor Van Eijden. Volgens VoetbalPrimeur zouden verschillende scouts uit de Bundesliga de verdediger volgens. Van Eijden zou een vertrek overwegen, maar heeft geen haast. “Elke sportman heeft de ambitie om een stapje hogerop te maken. Als er iets komt, denk ik erover na, maar op dit moment speelt er niks, dus ik kan er verder niks over zeggen.”
Uit de laatste zeven wedstrijden die NEC speelde, werd slecht één punt behaald. Het lijkt de Nijmegenaren maar niet te lukken om de negatieve reeks te doorbreken. “Vandaag hebben we terecht verloren, hetzelfde geldt voor de wedstrijden tegen Feyenoord en Ajax. De rest van de wedstrijden uit de afgelopen weken hadden we minimaal gelijk moeten spelen of zelfd moeten winnen. De feiten zijn echter dat je niet wint en dan kom je in een negatieve reeks terecht.”
“De aankomende weken spelen we tegen twee topclubs en uiteindelijk nog tegen RKC Waalwijk. We moeten proberen om het seizoen goed af te sluiten.” Over een week gaat NEC op bezoek bij FC Twente, de huidige nummer vijf van de Eredivisie. “We zullen volgende week van betere huize moeten komen om daar een resultaat te halen”, besluit van Eijden.